Prije više od 200 milijuna godina izumiranje: jedna trećina velikih morskih životinja je nestala

Nova studija kaže prije više od dva milijuna godina, jedna trećina svjetskih velikih morskih životinja, uključujući i velike morske pse, mačke i kornjače, nestao u izumiranja događaju. Neki manatees i kitova vrsta, kao i div divovski morski pas (Carcharocles Megalodon), nestao u toj događaja izumiranja. Istraživači su analizirali morskog psa zubi fosil

Sina Tehnologija Vijesti Peking put 6 Prema izvješćima stranih medija, nova studija je rekao da prije više od 200 milijuna godina, jedna trećina velikih morskih životinja na Zemlji – uključujući i velike morske pse, kitove i kornjače, itd – su u izumiranju Incident, istraživači su otkrili da je ovaj dosad nepoznati izumiranje događaj u Zemljinoj biološke raznolikosti donio ogroman utjecaj. istraživački tim se nada da će otkriće pomoći će spriječiti istu stvar događa i danas.

sabljastog tigra, mamuta i drugih velikih kopnenih životinja u ledenog doba exti nction je odavno poznato. Sada su znanstvenici sa Sveučilišta u Zürichu, Švicarska i berlinskom muzeju prirodne povijesti su otkrili da su se slični incidenti dogodili u oceanima prije ove kopnene životinje su izumrle.

Istraživački tim analizirao su fosili velikih faune između pliocena i pleistocena (prije 5,3 milijuna godina do oko 9700 prije Krista). „otkrili smo da je oko jedne trećine velikih morskih životinja nestalo od prije 3 milijuna do 2 milijuna godina”, kaže Catalina Pimiento, voditelj istraživanja. „Dakle, ljudsko razumijevanje u ocean životinja zajednica je doživjela velike promjene i raznolikost značajno se smanjio.”

To izumiranje događaj ima za posljedicu smanjenje od 55% u raznolikosti morskih sisavaca. do 43% vrsta kornjača, 35% morskih ptica i 9% od vrsta morskog psa je također nestao. Iako su mnoge vrste nestale, ali novi oblik života na next pleistocena i dalje pojavljivati. Oko četvrtine životinjskih vrsta, uključujući i polarnih medvjeda, lastavica, žute oči pingvina, prisutni su u tom razdoblju.

Istraživači nisu sigurni što je dovelo do tog izumiranja. „Mi utvrdio da je promjena razine mora uzrokovane ledenjak aktivnost dovela je do nestanka obalnog područja, koje mogu biti uzrok izumiranja događaju. „

tim analizirao pleistocena do pleistocena (pleistocena) 530 milijuna godina prije oko 9700 godina prije Krista) između velikih životinjskih fosila. Veliki morski morski termostati, kao što su manatees su posebno osjetljivi na globalne promjene u okolišu. Unatoč nestanak mnogih vrsta, novih oblika života, kao što su polarni medvjedi su . također pojavljuje u sljedećem pleistocena kako bi razumjeli posljedice tog događaja izumiranja, istraživači su analizirali plitku epikontinentalnom pojasu područje Otkrili su da je bilo sedam i funkcionalna cjelina -. anim al skupine sa sličnim obilježjima – nestao u pliocenu nearshore vodama To ne zvuči tako ozbiljno, ali sedam funkcionalni entiteti doveli su do smanjenja od 17% u ukupnoj raznolikosti ekoloških funkcija Osim toga, 21% od ukupne raznolikosti ima .. također promijenila.

Prije predatori su nestali, pojavljuju se novi konkurenti, prisiljavajući morskih životinja prilagoditi svoj odnos s drugima. istraživači su također otkrili da je blizu kraj stanište je značajno smanjen zbog drastičnih promjena u moru razina na masovna izumiranja. Veliki morski termostati su posebno osjetljivi na globalne promjene u okolišu. „Naš model pokazuje da termostatski životinje su posebno osjetljivi na izumiranje”, kaže Piena Anto. „na primjer, neke od morska krava i kitova vrsta, kao i div div morski pas (Carcharocles Megalodon), nema. studija pokazuje da velike morske životinje su mnogo više nego krhkeonih koje smo smatrali suočeni s globalnim promjenama u okolišu u nedavnom geološkom dobu. “Dr. Piananto je također istaknuo da su pod utjecajem čovječanstva velike morske životinje također vrlo krhke (bilo koji dan)